Om BoPoolen

BoPoolen är en bostadsförmedling som drivs av Lunds universitets studentkårer (LUS). Sedan 1980-talet har vi förmedlat studentbostäder och hjälpt bostadssökande studenter och uthyrare i Lund med omnejd med information och rådgivning kring uthyrning. Vårt främsta syfte att förmedla studentbostäder till studenterna vid Lunds universitet. Vi arbetar aktivt för att uppmuntra Lunds invånare att hyra ut rum och lägenheter till svenska och internationella studenter, och vi verkar för en säkrare och tryggare bostadsmarknad för Lunds studenter. På BoPoolen.nu har du som söker studentbostad eller vill hyra ut möjlighet att annonsera gratis. Här hittar du dessutom användbara länkar, tips och råd, aktuella lagar och regler och färdiga hyreskontrakt att skriva ut.

Annonsering och säkerhet

Alla uthyresannonser förhandsgranskas av BoPoolen innan de publiceras. Det kan därför ta någon arbetsdag innan din annons syns i annonslistan. Bostad sökes-annonser publiceras direkt utan föregående granskning.

Annonser med olämpligt innehåll eller oskäliga villkor, t.ex. orimligt hög hyra, godkänns inte. Vid bedömningen tar vi hänsyn till de lagar och regler som gäller och den hyresstandard som tillämpas på orten. Om en annons inte godkänns upplyser vi annonsören om det via mejl och ger dem möjlighet att ändra annonsen. I de fall vi gör bedömningen att det är motiverat förbehåller vi oss rätten att stänga av användare från sidan.

Alla som vill hyra ut via vår sida måste ange ett svenskt personnummer. Detta är av säkerhetsskäl och personnumret syns inte för någon annan än sidans administratör.

Läs gärna våra användarvillkor.

Lagar och regler

Är du osäker på vilka regler som gäller för dig som hyr eller hyr ut? Läs gärna informationen under Lagar och regler där det finns en sammanfattning av de rättigheter och skyldigheter du har som hyresgäst eller hyresvärd.

Kontraktsförslag

Vi uppmuntrar alla att använda BoPoolens kontraktsförslag. De finns på både svenska och engelska och är bara att skriva ut och fylla i. Kontraktsförslagen innehåller allt som är viktigt att komma överens om och bidrar till att du som hyresgäst eller uthyrare kan känna dig säker i ditt hyresförhållande.

Tveka inte att kontakta oss!

Behöver du råd och hjälp med annonsering, hyresrättsliga regler eller något annat som gäller din bostadssituation? Då är du varmt välkommen att ringa eller mejla till oss på BoPoolen! Du når oss enklast via e-post till bopoolen@lus.lu.se eller på telefon 0704-56 11 87.